Зеленчукова пита

Бърза и здравословна
Източник: Мария Пенева
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.03.2022
Зеленчукова пита
Зеленчукова пита
Зеленчукова пита
 
Необходими продукти:
2 яйца
50 мл олио
100 мл прясно мляко
5 г сода за хляб
1/2 ч.л. сол
130 г брашно
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава лук
1 домат
4 глави пресен лук
магданоз на вкус
10-15 зелени маслини
1-2 картофа
160 г настърган кашкавал (чедър)
100 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Разбийте яйцата. Добавете олиото, млякото, содата и солта към разбитите яйца, след което разбъркайте. Прибавете брашното и разбъркайте добре.
2
Нарежете на ситно всички зеленчуци, а картофите - настържете. Добавете ги към сместа, след това сложете и нарязаното сирене и настъргания кашкавал (60 г). Разбъркайте добре.
3
Изсипете сместа в тава, намазана с масло и поръсена с брашно, за да не залепне. Поръсете с настърган кашкавал (100 г). Печете в предварително загрята фурна на 180° за около 35 минути.

Съвет:
Препоръчително е зеленчуковата пита да се яде топла, полята със сос от кисело мляко и смачкан чесън.

Съвет:
Препоръчително е зеленчуковата пита да се яде топла, полята с кисело мляко и чесън по желание!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: