Зеленчукова мусака

Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2010
Зеленчукова мусака
 
Необходими продукти:
600 г картофи
2 тиквички
2 моркова (около 200 г)
1 глава лук
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
250 г кисело мляко
2 яйца
1 с. л. брашно
4–5 стръка копър
150 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Картофите и тиквичките се почистват и се нарязват на кубчета. Лукът и морковите се режат наситно и се задушават в зехтина и 100 мл вода. След като водата се изпари, се добавят нарязаните тиквички и картофи.
2
Зеленчуците се овкусяват със сол и пипер, наливат се около 400 мл вода и всичко се сипва в тава.
3
Мусаката се пече около 20 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна, а ако е нужно, се добавя вода.
4
В това време се приготвя заливката, като в купа се смесват млякото, яйцата, брашното, наситненият копър и настърганият кашкавал.
5
Когато зеленчуците са готови, върху тях се разпределя заливката. Пече се до златисто, реже се на порции и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2016
Найс!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.05.2015
Много вкусна с кисело мляко
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: