Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки

Всички цветове
Източник: Eli Mar
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.10.2014
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки
 
Необходими продукти:
7 малки до средни картофа
7 био моркова
1/2 глава печено червено цвекло
1 ябълка
1 печена червена чушка
1 средна глава бял кромид лук
1 глава пресен кромид лук
1/3 връзка пресен магданоз
1/3 връзка пресен копър
1 ч. л. сол
1 с. л. студено пресован зехтин
1 щипка млян бял или черен пипер (по желание)
около 300 мл изворна вода

за застройката:
2 жълтъка
1/3 кофичка кисело мляко (3,6%)
1/2 ч. л. брашно (може и препечено)

за крутоните:
2 филии хляб по избор (пълнозърнест, типов, бял)
4 с. л. зехтин
1 щипка сол
чубрица, риган, босилек на вкус)

добавки към всяка порция (по желание):
5 г масло (на топче)
1-2 стръка нарязан копър (за овалване на маслото и поръсване)
1 парченце печена червена чушка (за украса)
1/2 ч. л. кисело мляко (или заквасена сметана)
1 парченце печена червена чушка


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки
Продуктите за супата се почистват, нарязват се наситно и се слагат в тенджера под налягане. Добавят се подправките и вода, колкото да ги покрие (1 пръст над сухите съставки). Вари се 15 минути и се оттегля от котлона.
2
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки 2
Супата се оставя да се охлади леко преди отваряне на тенджерата. Пасира се и се застройва.
3
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки 3
За застройката се смесват студеното кисело мляко, жълтъците и брашното (може и предварително препечено). При непрекъснато бъркане сместа се загрява на котлона, докато заври. След това постепенно се добавят към застройката няколко черпака от пасираната супа и застройката се добавя към общото количество супа. Вари се 13 минути и се оттегля от котлона.
4
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки 4
Крутоните се приготвят като нарязаните на кубчета филии хляб се поставят в намазаната с половината зехтин тавичка, посоляват се, поръсват се с останалия зехтин и се разбъркат добре. Разстилат се така, че да не се застъпват и припокриват, и се пекат 8 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. По средата на печенето се разбъркват, за да порозовеят добре от всички страни.
5
Зеленчукова крем супа с цвекло, ябълки и печени чушки 5
Супата се сервира с крутоните и украсена с парченце чушка, топче масло, оваляно в нарязан копър, топче кисело мляко или заквасена сметана и стръкче пресен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: