Зеленчуков тарт

Апетитен, красив, изкушаващ постен тарт
Източник: Бон Апети
Дата: 08.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
5 с. л. зехтин
1 щипка сол
50 мл вода

за плънката:
2 глави червен лук
3 глави резене
200 г кафяви печурки
100 г маслини „Каламата”
1 с. л. балсамов оцет
3 с. л. захар
2 стръка мащерка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков тарт
Брашното се смесва със солта и зехтина и се претрива с ръце, до получаването на трохи.
2
Зеленчуков тарт 2
Наливат се около 50 мл вода и се замесва тесто, което се оставя в хладилник за 1–2 часа.
3
Зеленчуков тарт 3
Маслините се почистват от костилките и се нарязват на шайби. Резенето се реже на лодки, лукът – на кръгчета с дебелина 5 мм, а печурките – на четири. Гъбите, лукът и резенето се овкусяват със сол, заливат се с баласмовия оцет и се пекат на 180 градуса за 30 минути.
4
Зеленчуков тарт 4
Изпечените зеленчуци, маслините и мащерката се слагат във форма за тарт. Захарта се карамелизира и се разпределя върху тях.
5
Зеленчуков тарт 5
Охладеното тесто се разточва в кръг с големината на формата и се поставя върху зеленчуците.
Тартът се пече на 180 градуса за 40 минути. Обръща се, оставя се леко да се охлади и се нарязва.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2018
Направих го с купено бутер тесто. Получи се чудесно мезе за вино ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: