Зеленчуков щрудел

Гост: Зоя Деянова
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2008
Зеленчуков щрудел
 
Необходими продукти:
150 г фини точени кори
60 г моцарела
1/2 ч. ч. заквасена сметана
1/2 ч. ч. кисело мляко
1/2 червена чушка
1/2 глава лук
1/4 зелка
1/4 глава целина
2 скилидки чесън
2 стръка резене
1 тиквичка
1 морков
1 стрък див чесън
2 с. л. соев сос
1 ч. л. зехтин
1 жълтък за намазване
1 щипка куркума
червен пипер, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков щрудел
Морковът и почистената целина се нарязват на пръчици, а лукът, скилидките чесън, чушката и тиквичката - на кубчета.
2
Зеленчуков щрудел 2
Зелето се нарязва на ивици и се задушава в соев сос и мазнина с останалите нарязани зеленчуци.
3
Зеленчуков щрудел 3
Добавя се дивият чесън, разбърква се и се посолява. Задушава се до омекване на продуктите.
4
Зеленчуков щрудел 4
Върху точените кори се слага зелево листо, отгоре се нареждат задушените зеленчуци, а върху тях - парченца нарязана моцарела.
5
Зеленчуков щрудел 5
Завива се руло, като първо се загъват двата края, за да не изпада плънката. Намазва се с жълтък и се пече на 220 градуса 10 минути, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 15 минути.
6
Зеленчуков щрудел 6
Сметаната и киселото мляко се смесват със солта, куркумата, червения и черния пипер. Изпеченият щрудел се сервира с приготвения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: