Зеленчуков омлет в купичка

Здравословен омлет, овкусен със соев сос и сусамово олио и поднесен със сладко-кисел сос с домати
Източник: Бон Апети
Дата: 20.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
50-60 г замразен зелен фасул
30-40 г морков
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1/2 кубче зеленчуков бульон
1 с. л. соев сос
1 с. л. олио
1/4 ч. л. сусамово олио
3 стерилизирани домата
1/2 глава лук (20 г)
1-2 стръка магданоз
1-2 с. л. олио
1 ч. л. ябълков оцет
1 ч. л. захар
2 щипки кориандър


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков омлет в купичка
В тенджера се загряват 200 мл вода, стрива се зеленчуковият бульон и се кипва.
2
Зеленчуков омлет в купичка 2
Лукът, чесънът, морковът и зеленият фасул се нарязват наситно.
3
Зеленчуков омлет в купичка 3
Нарязаните зеленчуци се сипват в бульона, налива се олиото и се задушават около 15 минути под капак. След това се охлаждат.
4
Зеленчуков омлет в купичка 4
Яйцата се чупят в купа, овкусяват се със соев сос и сусамово олио и се разбиват.
5
Зеленчуков омлет в купичка 5
Охладените зеленчуци се прибавят към яйцата и се разбъркват. Сместа се разпределя в предварително намазнени купички.
6
Зеленчуков омлет в купичка 6
Купичките се нареждат в тава и до половината й се налива вода. Омлетите се поставят в загрята на 200 градуса фурна и се пекат около 15-20 минути.
7
Зеленчуков омлет в купичка 7
Лукът и стерилизираните домати за соса се нарязват наситно и се слагат в купа.
8
Зеленчуков омлет в купичка 8
Поливат се с олио и оцет, поръсват се със захар, сол, кориандър и наситнен магданоз.
9
Зеленчуков омлет в купичка 9
Сосът се разбърква добре и се поднася към омлета.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Лесна, бърза и много пролетна рецепта. Препоръчвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: