Зеленчуков чипс със скордаля

Много вкусен чипс с още по-вкусен сос
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 23.02.2017
Зеленчуков чипс със скордаля
 
Необходими продукти:
1 тиквичка
2 моркова
брашно
олио за пържене
олио за пържене

за соса:
100 г смлени орехи
2 филии бял хляб
1/2 ч. ч. олио
2 с. л. кисело мляко
сол, чесън и оцет на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарежете тиквичката и морковите по дължина с белачка за зеленчуци. Сложете ги в купа с добре подсолена вода и ги оставете да се овкусят за 10–15 минути. Отцедете ги, без да ги изплаквате от солената вода.
2
Загрейте мазнината в дълбок съд. В купа налейте студена вода и сложете в нея 5-6 кубчета лед. Непосредствено преди пърженето потапяйте лентичките една по една в ледената вода, овалвайте ги в брашно и ги пускайте в горещата мазнина. Пържете няколко минути, докато станат хрупкави и златисти. Отцедете ги от излишната мазнина върху кухненска салфетка.
3
За соса накиснете средата на хляба във вода, отцедете го с ръце и го сложете в голяма купа. Прибавете малко олио и разбъркайте добре. Добавете смлените орехи и сипете олиото, като бъркате непрекъснато. За по-гладък сос може да направите това с пасатор. Разредете соса с малко кисело мляко, до желаната от вас гъстота. Накрая прибавете пресован чесън, сол и оцет на вкус. Сервирайте зеленчуковия чипс със скордалята.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: