Зелена змиорка

Рецепта от белгийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 змиорка
250 мл рибен бульон
50 мл бяло вино
20-30 г краве масло
2-3 шепи спанак
1 шепа пимпърнел
1 връзка кервел
1 връзка див лук
1 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1 глава лук
4-5 с. л. готварска сметана
1 с. л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Зелена змиорка
Змиорката се почиства откъм гръбната перка, след което се нарязва на едри парчета.
2
Зелена змиорка 2
Спанакът и всички зелени подправки се нарязват наситно.
3
Зелена змиорка 3
Главата лук и скилидката чесън се нарязват наситно и се запържват в загрятото масло. Поръсват се със сол и черен пипер и се слага змиорката. Постепенно се прибавят нарязаните листни зеленчуци и подправки и всичко се задушава под капак.
4
Зелена змиорка 4
Накрая се слага сметаната и ястието се сгъстява с царевичното нишесте, което предварително е разтворено в малко вода. Поднася се с гарнитура от пържени картофи.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: