Зелена супа със свинско и зеле

Крехко свинско, сварено в бульон от спанак, сос от стриди и сечуански пипер
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г спанак
1 резен зеле (200 г)
5-6 едри печурки
2 кубчета зеленчуков бульон
1-2 с. л. сос от стриди
1 с. л. соев сос
1/2 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. захар
100 г свинско месо
1 белтък
1 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос
1/2 ч. л. сечуански пипер (бял пипер и щипка анасон)
1/2 ч. л. зърна кориандър
бялата част на 1 стрък чесън
бялата част на 1 стрък лук
1 щипка сол
олио


Начин на приготвяне:
1
Зелена супа със свинско и зеле
Зелето се нарязва на тънки ивици, гъбите – на филийки.
2
Зелена супа със свинско и зеле 2
В тенджера се налива 1,2 л вода, стриват се кубчетата зеленчуков бульон и се кипва.
3
Зелена супа със свинско и зеле 3
Белтъкът се разбива в купа, добавят се нишестето и соевият сос и се разбърква.
4
Зелена супа със свинско и зеле 4
Свинското месо се нарязва на много тънки ивици, хубаво се натрива с маринатата и се оставя да престои 10 минути.
5
Зелена супа със свинско и зеле 5
В хаванче се смесват зърна кориандър и сечуански пипер. Добавят се бялата част на 1 стрък чесън и бялата част на 1 стрък лук и се поръсват с щипка сол.

6
Зелена супа със свинско и зеле 6
Налива се малко олио и продуктите се стриват добре, така че да се получи фина каша.
7
Зелена супа със свинско и зеле 7
Приготвената паста се изсипва в горещия бульон, добавят се нарязаните на филийки гъби и ивиците зеле. Щом супата кипне, се прибавя маринованото месо и се вари 5-8 минути.
8
Зелена супа със свинско и зеле 8
Отделят се 50 г от спанака и останалият се пюрира с 2-3 черпака от топлия бульон. Спаначеното пюре се сипва в готовата супа.
9
Зелена супа със свинско и зеле 9
Накрая супата се овкусява със сос от стриди, соев сос, оцет и се поръсва със захар.
10
Зелена супа със свинско и зеле 10
На дъното на малки купи се слага от пресните листа спанак, сипва се супата и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: