Зелена супа с три варива

Вкусна комбинация от нахут, фасул "Черно око", леща, ароматни зеленчуци и пюриран спанак
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2007
Зелена супа с три варива
 
Необходими продукти:
250 г спанак
1 1/2 ч. л. джоджен
1-2 с. л. брашно
6 с. л. олио
3 стиски фиде (50 г)
1/2 ч. ч. нахут
1/2 ч. ч. кафява леща
1/2 ч. ч. фасул "Черно око"
1 морков
1 червена чушка
3-4 стръка лук
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Зелена супа с три варива
Фасулът, лещата и нахутът се заливат с голямо количество вряла вода и се оставят да престоят 2 часа.
2
Зелена супа с три варива 2
След това варивата се отцеждат от водата, поставят се в тенджера под налягане и се заливат с 2 л хладка вода.
3
Зелена супа с три варива 3
Морковът и червената чушка се нарязват на кубчета, лукът – на кръгчета. Зеленчуците се сипват в тенджерата и всичко се вари 25-30 минути.
4
Зелена супа с три варива 4
Спанакът се поставя в гевгир и се бланшира при останалите зеленчуци. Щом омекне, се пюрира заедно с малко от бульона. При варивата се изсипва фидето и се посоляват.
5
Зелена супа с три варива 5
Олиото се загрява в тенджера, сипва се брашното и се запържва. След това се налива пюрираният спанак и се разбърква.
6
Зелена супа с три варива 6
Супата се разбърква със запръжката, подправя се с джоджен и ври още 5 минути. По желание се поднася с лимонов и чили сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: