Зелена салата с пълнени яйца и винегрет от маракуя

Източник: Гери
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 23.02.2022
Зелена салата с пълнени яйца и винегрет от маракуя
 
Необходими продукти:
1 зелена салата

за винегрета:
3 бр. маракуя
3 с.л. олио
1,5 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. мед

за пълнените яйца:
6 твърдо сварени яйца
3-4 с.л. майонеза с чили
кайенски пипер


Начин на приготвяне:
1
Плодовете за винегрета се разполовяват, издълбават се с лъжичка и се смесват с олиото, оцета и меда. Разбърква се добре.
2
Яйцата се разполовяват. Жълтъците се отделят в купа и се намачкват с майонезата и щипка кайенски пипер. Празните половинки внимателно се пълнят обратно със сместа.
3
Нарязаната на ситно салата се овкусява с винегрета. Поднася се с яйцата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: