Зелена салата с маслини

Свежа гарнитура към всяко основно
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 зелена салата „Копф“
120 г маслини „Каламата“ (без костилки)
120 г зелени маслини (без костилки)
1 буркан маринован артишок (около 160 г)
1 краставица
1 чабата
зехтин за поливане

за дресинга:
80 мл орехово олио
40 мл ябълков оцет
1 1/2 ч. л. мед
1/4 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелена салата с маслини
Салатата се измива и подсушава в центрофуга, след това се реже на едро.
2
Зелена салата с маслини 2
Краставицата се нарязва на тънки кръгчета.
3
Зелена салата с маслини 3
Маслините се режат на шайби, а артишокът – на едро.
4
Зелена салата с маслини 4
Хлябът се нарязва на много тънки филийки, които се подрежда в тава, поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат 7–8 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, след което се охлаждат.
5
Зелена салата с маслини 5
Ореховото олио за дресинга се разбърква с оцета, сухия чесън, меда, сол и черен пипер на вкус.
6
Зелена салата с маслини 6
Зелената салата се смесва с краставиците, маслините и артишока.
7
Зелена салата с маслини 7
Салатата се залива с дресинга, разбърква се и се поднася с хрупкавия хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Хубав експеримент, разнообразие да има!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


204 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: