Зелена салата с коприва и доматени орехчета

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г коприва
1 зелена салата
1 връзка репички
3 стръка пресен лук
7-8 мариновани сушени домата
1 стрък пресен лук
2 с. л. крема сирене
1/2 ч. л. сол
бял пипер на вкус
чили сос на вкус
2 сварени яйца
1/2 ч. ч. зехтин
2 с. л. ябълков оцет
2 с.л. майонеза
1 ч. л. гранулиран чесън
1 ч. л. горчица
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Зелена салата с коприва и доматени орехчета
Маринованите домати, крема сиренето и стръкът лук се слагат в купата на блендер.
2
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 2
След това се посоляват, подправят се с бял пипер и чили сос на вкус и се пюрират.
3
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 3
Копривата се бланшира във вряла вода за 2-3 минути. (Друг вариант е да се свари на пара за 5-10 минути.)
4
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 4
Бланшираната коприва се изплаква със студена вода, за да се охлади. След това се отцежда и се нарязва на по-дребно.
5
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 5
Репичките се нарязват на пръчици, стръковете лук – на кръгчета.
6
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 6
В купа се слагат копривата, накъсаната салата, репичките и кръгчетата лук.
7
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 7
Белтъците се настъргват на ситно ренде.
8
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 8
Жълтъците се поставят в каната на пасатор, добавят се майонезата и горчицата, наливат се зехтинът и ябълковият оцет.
9
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 9
Сместа се подправя с гранулиран чесън, сол и захар и се пюрира.
10
Зелена салата с коприва и доматени орехчета 10
В порционна чиния се сипва от салатата. От доматеното пюре с помощта на 2 чаени лъжици се оформят с орехчета и се поставят отстрани. Салатата се овкусява с дресинга, поръсва се с настърган белтък и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: