Зелена рошавка

Гости: Ива Дойчинова и Богдана Трифонова
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зелена рошавка
 
Необходими продукти:
1/2 кг пресен спанак
5 скилидки чесън
1 кисела ябълка
50 г орехи
50 г пресни белени слънчогледови семки
сокът на 1/2 лимон
4-5 с. л. зехтин
чери домати за украса
1 пълнозърнеста франзела
100 г козе сирене
сух босилек и червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Зелена рошавка
Чесънът се обелва и се запържва в загрятия зехтин.
2
Зелена рошавка 2
Спанакът се почиства, подсушава се и се накъсва в салатиера.
3
Зелена рошавка 3
Ябълката се нарязва на пръчици.
4
Зелена рошавка 4
Слънчогледовите семки и ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се смесват със спанака. Добавят се скилидките чесън и се овкусява с лимонов сок.
5
Зелена рошавка 5
Франзелите се нарязват на филии, подреждат се в тава и върху всяка филия се слага парченце сирене. Пекат се до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6
Зелена рошавка 6
Салатата се поднася в порционна чиния, като до нея се подреждат брускетите и чери доматите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: