Зелена леща с талиатели

Интересна идея, с ориенталски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г талиатели
200 г зелена леща
200 г цедено кисело мляко
150 мл зеленчуков бульон
80 мл зехтин „Екстра върджин“
30 г сушени домати
4 скилидки чесън
1 морков
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка
2 ч. л. кимион на зърна
сокът от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелена леща с талиатели
Лещата се сварява във вода, заедно с мащерката. Отцежда се.
2
Зелена леща с талиатели 2
Пастата се натрошава с ръце и се сварява така, че да остане леко твърда в средата ал денте.
3
Зелена леща с талиатели 3
Морковът и чесънът се наситняват и се запържват в половината от зехтина. Добавя се леко счуканият кимион.
4
Зелена леща с талиатели 4
След няколко секунди се сипват лещата и наситнените домати.
5
Зелена леща с талиатели 5
След минута се прибавя и пастата. Налива се бульонът, овкусява се със сол, черен пипер и лимоновия сок. Щом кипне, се дърпа от огъня.
6
Зелена леща с талиатели 6
Сервира се с кисело мляко, смесено с наситнен магданоз и останалия зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2017
Уникална рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.04.2017
Анастасия, морковът е 1 (направена е необходимата корекция в текста на стъпка 3). Обикновено използваме сушени домати от буркан (със зехтин).
1.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2017
Ястието стана вкусно, но няколко забележки. В описанието на т. 3 пише Морковите и чесънът...., морковът 1 ли е или повече, защото в съставките е 1. Сушените домати във видеото хич не изглеждат сушени. Киснати ли са предварително и ако да защо не е отразено в рецептата? Сложих съвсем малко лимонов сок, но пак ми киселееше много - препоръчвам всеки да си слага по желание в чинията, а не в цялото ястие. Кимионът също дойде малко повече, но може да е било случайност. Като изключим тези дребни забележки е вкусно, пак ще го сготвя :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: