Зелен фасул яхния

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 11.06.2014
Зелен фасул яхния
 
Необходими продукти:
800 г зелен фасул
1 глава кромид лук
2 моркова
10 скилидки чесън
400 г домати консерва
4 с. л. препечено брашно
4 с. л. олио
кисело мляко
червен пипер, мащерка и риган на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул яхния
Почистете зеленият фасул, лукът и морковите и ги нарежете. Задушете лукът, морковите и скилидките чесън, докато омекнат.
2
Зелен фасул яхния 2
Сложете при тях в тенджерата зеленият фасул и червеният пипер.
3
Зелен фасул яхния 3
Щом ги позадушите, добавете литър и половина вода и когато заврат, намалете силата на огъня и оставете ястието да къкри, докато уври зеленият фасул. Настържете доматите, овкусете със сол и черен пипер и сгъстете с брашното, като после оставите яхнията да поври още 10-15 минути.
4
Зелен фасул яхния 4
Накрая овкусете със зелените подправки. Сервирайте като към всяка купичка прибавете по 1-2 с. л. кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2020
Много вкусно! Направих го с жълт фасул и също се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


202 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: