Зелен фасул със сос от синьо сирене

Вкусно лятно предястие с лек сос, поднесено върху канапе от домат и гарнирано с яйца от пъдпъдък
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г зелен фасул
6 пъдпъдъчи яйца
1 домат
50 г синьо сирене за декорация
копър за поръсване
1/2 кофичка кисело мляко
50 г синьо сирене
1 скилидка чесън
2 с. л. орехови ядки (20 г)
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул със сос от синьо сирене
Фасулът се нарязва надребно и се сварява в подсолена вода. След това се изцежда и се измива със студена вода, за да спре варенето му.
2
Зелен фасул със сос от синьо сирене 2
В блендер се поставят киселото мляко, синьото сирене, солта, ореховите ядки, балсамовият оцет и чесънът и се пюрират. Пъдпъдъчите яйца се заливат със студена вода, посоляват се и се варят 3 минути.
3
Зелен фасул със сос от синьо сирене 3
Зеленият фасул се сервира върху канапе от резен домат и се полива със соса. Отстрани се подреждат обелените и нарязани на половинки пъдпъдъчи яйца и кубчета синьо сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: