Зелен фасул с печурки и хрупкав лук

Задушени печурки с копър, магданоз и прясно мляко, запечени със зелен фасул и покрити с паниран лук
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
450 г замразен фасул
250 г печурки
150 мл студено прясно мляко
1/3 от 1 стрък праз (50 г)
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
1 с. л. маргарин
1 с. л. брашно
2 глави лук
2-3 щипки червен пипер
2-3 с. л. брашно за панировката
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. риган
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с печурки и хрупкав лук
Фасулът се изсипва в тенджера с кипнала вода и се вари 15 минути. След това се изплаква със студена вода.
2
Зелен фасул с печурки и хрупкав лук 2
Празът се нарязва наситно, печурките - на филии. Запържват се в предварително загретия маргарин. След това се поръсва с брашно, разбърква се и се налива прясното мляко. Щом кипне и брашното се разтвори, сместа се оттегля от котлона.
3
Зелен фасул с печурки и хрупкав лук 3
Подправя се с наситнените копър и магданоз, добавя се отцеденият фасул и се прехвърля в йенска тава. Пече се 15-20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Зелен фасул с печурки и хрупкав лук 4
Лукът се нарязва на кръгчета и те се разделят на шайби. Съставките за панировката се смесват, шайбите лук се овалват и се пържат в обилно количество горещо олио. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина.
5
Зелен фасул с печурки и хрупкав лук 5
Запеченият фасул се покрива с шайбите лук и ястието е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: