Зелен фасул с кашкавал на фурна

Зелен фасул със златисто запечен кашкавал
Източник: Vessy Chica Perra
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.11.2015
Зелен фасул с кашкавал на фурна
 
Необходими продукти:
1 кг зелен фасул
150 г кашкавал
4 средно големи моркова
2 домата
2 скилидки чесън
зехтин, сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленият фасул се измива, почиства се от дръжките и се бланшира в подсолена вода за около 10 минути, След това се шокира в ледено студена вода, за да се спре процеса на варене.
2
Морковите се обелват и се нарязват на кръгчета. Доматите също се обелват, но се режат на кубчета.
3
Зеленчуците се разстилат в подходяща тава, заливат се със зехтина и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 минути. След това се поръсва с настърган кашкавал и се пече още 5-10 минути.
5
Съвет: По желание може да сервирате с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: