Зелен фасул с картофи в горчичен винегрет с орехи

Източник: Бон Апети
Дата: 20.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г зелен фасул
500 г картофи
50-60 г орехови ядки
1/4 връзка магданоз
4-5 стръка копър
1 к. ч. зехтин
3 с. л. винен оцет
2 с. л. горчица
1/4 ч. л. захар
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с картофи в горчичен винегрет с орехи
Картофите се сваряват. Фасулът се нарязва на едри парчета, изсипва се в кипяща подсолена вода и се вари 15 минути. След това водата се излива.
2
Зелен фасул с картофи в горчичен винегрет с орехи 2
Ореховите ядки се изпичат на сух тиган и се смилат. Продуктите за винегрета се смесват и разбиват.
3
Зелен фасул с картофи в горчичен винегрет с орехи 3
Горещите зеленчуци се заливат с готовия винегрет и се оставят да изстинат. Охладената салата се поръсва с орехови ядки, наситнени копър и магданоз, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: