Зелен фасул с картофи и телешко

Ястието наподобява мусака, но се покрива със запържени картофи и настърган кашкавал вместо застройка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г зелен фасул
500 г телешка кайма
150 г кашкавал
3 домата
2–3 картофа
2 глави лук
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул с картофи и телешко
В основата на доматите се изрязва по едно кръстче, потапят се за 30 секунди в подсолена вряла вода, изваждат се и веднага се охлаждат в леденостудена вода. Обелват се и се нарязват надребно.
2
Зелен фасул с картофи и телешко 2
Зеленият фасул се реже на малки парчета и се вари във водата, в която са варени доматите, около 20 минути.
3
Зелен фасул с картофи и телешко 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. Изсипва се каймата и се намачква с пресата за картофи, докато стане на трохи.
4
Зелен фасул с картофи и телешко 4
Каймата се овкусява с червен пипер и сол и се добавят нарязаните надребно домати. Задушава се 10 минути и се сипва при отцедения фасул. Разбърква се и се прехвърля в подходяща за печене тава.
5
Зелен фасул с картофи и телешко 5
Картофите се обелват, нарязват се на тънки кръгчета и се пържат 2 минути в загрят до 180 градуса фритюрник.
6
Зелен фасул с картофи и телешко 6
Полуизпържените картофи се подреждат плътно върху ястието, посоляват се и се поръсват с настърган кашкавал. Ястието се пече в предварително загрята до 200 градуса фурна около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: