Зелен фасул по манастирски

Вкусно и лесно за приготвяне ястие в типично български стил
Източник: Бон Апети
Дата: 27.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г зелен фасул
50 г целина
50-80 мл олио
2 моркова
2 домата
1 глава чесън
1 глава лук
1/4 връзка магданоз
4 ч. л. брашно
2 ч. л. сол
1 ч. л. сух джоджен
зърна черен пипер и лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул по манастирски
Зеленият фасул се нарязва на едри парчета и се слага в тенджера.
2
Зелен фасул по манастирски 2
Морковите се нарязват на кръгчета и се сипват при фасула.
3
Зелен фасул по манастирски 3
Добавят се лукът (на полумесеци), целината (на кубчета), доматите (на резени) и скилидките чесън.
4
Зелен фасул по манастирски 4
Продуктите се заливат със студена вода, налива се олиото, подправят се с черен пипер и сол и се варят около 30 минути.
5
Зелен фасул по манастирски 5
Овкусяват се с нарязан магданоз, сух джоджен и лимонов сок на вкус.
6
Зелен фасул по манастирски 6
Брашното се препича на сух тиган, като се бърка. Когато промени цвета си, се отдръпва от котлона и се оставя да се охлади.
7
Зелен фасул по манастирски 7
Охладеното брашно се разрежда с вода и с малко от соса на зеления фасул.
8
Зелен фасул по манастирски 8
Ястието се сгъстява с приготвената брашнена кашичка. Порциите могат да се овкусят със смес от счукан чесън и винен оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Много ароматна българска яхния!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


227 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: