Зелен фасул по китайски

Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2003
Зелен фасул по китайски
 
Необходими продукти:
300 г телешки бут
1/2 кг зелен фасул
1 с. л. нишесте
1 глава кромид лук
3-4 скилидки чесън
3-4 с. л. олио
3-4 с. л. соев сос
1 ч. л. смлян джинджифил
5-6 капки сусамово олио
200 мл телешки бульон
1 белтък
2 с. л. нишесте
1 ч. л. олио
1/4 ч. л. смлян джинджифил
1 ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул по китайски
Всички продукти за маринатата се смесват в купичка и се разбъркват. Месото се нарязва на лентички с дължина 4–5 см и дебелина около 1 пръст. Маринова се за около 1 час.
2
Зелен фасул по китайски 2
Фасулът се почиства от конците, измива се и се нарязва на 3–4 парчета, след което се сварява на умерен огън без капак за 15 минути.
3
Зелен фасул по китайски 3
В уок или друг подходящ тиган се слага олиото и когато запуши, в него се пържат за 3 минути маринованите лентички телешко месо. Пърженето се извършва на 2 пъти при непрекъснато обливане на отделните късчета месо с олиото. Изпърженото месо се изважда и от тигана се отстранява 1/3 от олиото.
4
Зелен фасул по китайски 4
След като олиото се сгорещи, се слагат нарязаните лук и чесън, разбърква се и се овкусява с джинджифила. Прибавя се свареният и изцеден зелен фасул и се пържи около 3 минути при непрекъснато бъркане. След това се налива бульонът и се овкусява със соевия сос и сусамовото олио.
5
Зелен фасул по китайски 5
Нишестето се разтваря в малко вода и заедно с месото се слага в тигана със зеленчуците. Разбърква се, сваля се от огъня и се сервира към сварен ориз или нудълс.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: