Зелен боб в гювеч

Летен вегетариански обяд
Източник: Величка Семова
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 06.07.2020
Зелен боб в гювеч
 
Необходими продукти:
700 г зелен боб
1 морков (голям)
1 глава лук (голяма)
3 скилидки чесън
1 домат (голям)
100 мл олио
1 с.л. червен пипер
1/2 връзка копър
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:
1
Измиваме и почистваме зеления боб от краищата. Нарязваме го на по-малки парченца. Почистваме и измиваме лука, моркова и чесъна. Нарязваме ги на ситно.
2
Наливаме олиото в гювеча. Поставяме зеления боб, моркова, лука и чесъна. Слагаме и червения пипер. Разбъркваме. Наливаме около 150 мл вода.
3
Поставяме гювеча във фурната на 180°. След 45 минути поставяме нарязания на дребно домат и копър. Посоляваме. Връщаме във фурната за още 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: