Зеле с кайма и ориз на тиган

С цвят на есен
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 глава зеле
300 г кайма
80 г бисерен ориз
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 г домати сорт „Рома“
1/2 ч. л. майоран
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеле с кайма и ориз на тиган
Лукът се наситнява и се запържва в сгорещеното олио.

2
Зеле с кайма и ориз на тиган 2
Щом омекне, се добавя и накълцаният чесън.
3
Зеле с кайма и ориз на тиган 3
Разбърква се, слага се каймата и се пържи, докато се получат трохи.
4
Зеле с кайма и ориз на тиган 4
Сипва се измитият ориз.
5
Зеле с кайма и ориз на тиган 5
Когато оризът стане стъклен, се слага нарязаното на кубчета зеле и се оставя, да се запържи.
6
Зеле с кайма и ориз на тиган 6
Доматите се пасират, прецеждат се и се наливат в съда.
7
Зеле с кайма и ориз на тиган 7
Ястието се овкусява със сол, черен пипер и майорана, и се готви около 15 минути, на слаб огън, под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2016
Става бързо!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2015
Рецептата е страхотна. Получи се много вкусно! Аз само добавих от себе си една заливка като за мусака и го запеках на фурна :-)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2015
Страхотна рецепта!
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2015
Страхотна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: