Здравословен пилешки гювеч

Рецепта от книгата "Как да се храним: При затлъстяване", гост: консултант Галина Вутова
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2008
Здравословен пилешки гювеч
 
Необходими продукти:
1 пиле
500 г картофи
500 г броколи
200 г замразена бамя
1/2 глава зеле
3 глави лук
2-3 моркова
2-3 домата
2 големи тиквички
1 глава чесън
1 малка консерва грах
1/2 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
4 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Здравословен пилешки гювеч
Пилето се почиства от кожата и се нарязва на порции, посолява се и се запържва в част от олиото, докато промени цвета си.
2
Здравословен пилешки гювеч 2
Запърженото пилешко месо се прехвърля в гювеча.
3
Здравословен пилешки гювеч 3
Прибавят се обелените и нарязани на кубчета картофи и тиквички и наситнените зеле, лук и моркови.
4
Здравословен пилешки гювеч 4
Накъсаните на розички броколи, отцеденият грах, бамята и настърганите домати също се слагат в гювеча. Овкусява се с наситнените скилидки чесън, дафинови листа, сол, червен и черен пипер.
5
Здравословен пилешки гювеч 5
Сипва се вода до покриване на продуктите и ястието се пече на умерена фурна (160 градуса) до получаване на златиста коричка. Преди поднасяне се поръсва с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: