Здравословен хляб с ръж и елда

Източник: Alice Grienfield
ТИТЛА: Чирак
Дата: 20.02.2019
Здравословен хляб с ръж и елда
Здравословен хляб с ръж и елда
 
Необходими продукти:
400 г брашно 65% ръж 35% пълнозърнесто
100 г брашно от елда
2 щипки сол
1 пакетче мая на Д-р Йоткер
250-300 мл вода
за поръсване - овесени ядки и сусам ( по избор)


Начин на приготвяне:
1
Пресяваме и двата вида брашно заедно. Добавяме солта към тях. Разтваряме маята в малко хладка вода.
2
Оставяме настрани да почине, докато пресяваме. Прибавяме разтворената мая и водата към брашното. Месим 2 - 3 минути и оставяме тестото да почине на топло. Мажем го със зехтин за да не хване коричка и покриваме с кърпа. Оставяме за 1 час.
3
След това взимаме тестото и го омесваме. Мажем отново със зехтин и оставяме в тавата, в която ще печем, и го покриваме с кърпа. Пожелание поръсваме със семена.
4
Аз избрах с овесени ядки и сусам. Оставяме го на топло за 2 часа. Печем на 180 градуса. Проверявайте с дървен шиш дали е суров отвътре. Когато е готов, го покриваме с кърпа. Приятен апетит.

Съвет:
Препоръчително е да бъде в добре затворено място за са не изсъхва.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: