Затворен тарт с тиква и чушки

Идея как тиквата може да бъде поднесена в солен вариант
Източник: Бон Апети
Дата: 13.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г тиква
1 глава лук
1 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1/3 ч. ч. маслини „Kаламата”
2 с. л. зехтин
2 стръка мащерка
1 ч. л. пушен червен пипер
черен пипер на вкус
1/4 ч. л. морска сол (фино смляна)
зехтин за заливане

за тестото:
4 1/2 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. зехтин
80–100 мл студена вода
2 стръка мащерка
1 1/4 ч. л. морска сол (фино смляна)
брашно за разточване и зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Затворен тарт с тиква и чушки

Тиквата се почиства и се настъргва. Посолява се и се слага в цедка с тензух. Притиска се с нещо тежко и се оставя поне за 2 часа в хладилника. След това се отцежда.

 

 


2
Затворен тарт с тиква и чушки 2

Брашното се слага в блендер заедно със зехтина.  Разбива се и след като стане на трохи, се добавя солта, нарязаната наситно мащерка и се налива водата. Замесва се тесто, оформя се на топка и се прибира поне за 1 час в хладилник.

 


3
Затворен тарт с тиква и чушки 3

В тава се слага хартия за печене, отгоре се поставят чушките и лукът, почистен от люспите,  поръсват се със сол и се поливат с малко зехтин. Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, около 40 минути.

 


4
Затворен тарт с тиква и чушки 4

В голяма купа се смесват отцедената тиква, изпечените, почистени и наситнени чушки и лук, нарязаните надребно маслини, зехтинът, мащерката, пушеният пипер, черен пипер  и чесънът.

 


5
Затворен тарт с тиква и чушки 5

Тестото се разточва върху набрашнен плот на правоъгълник. Поставя се в тава върху силиконов килим или хартия за печене и в единия край се слага плънката.

 


6
Затворен тарт с тиква и чушки 6

Другият се прихлупва, залепва се добре с помощта на вода и с пръстите се притиска, за да стане като калцоне. Отгоре се правят два отвора, за да излиза парата. Намазва се със зехтин. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. След това се намалява на 175 градуса и се пече още 30–35 минути. Оставя се да почине за 30 минути преди да се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: