Запечено пюре с кашкавал

Рецепта за деца над 1-годишна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
30 г кашкавал
1 тиквичка
1 картоф
1 ч. л. краве масло
прясно мляко
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Запечено пюре с кашкавал
Тиквичката и картофът се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Запечено пюре с кашкавал 2
Картофът се слага в тенджера, залива се с вода и се сварява. Отгоре се слага гевгир и тиквичката се сварява на пара.
3
Запечено пюре с кашкавал 3
Сварените зеленчуци се намачкват на пюре с помощта на преса.
4
Запечено пюре с кашкавал 4
Налива се прясното мляко и продължава да се мачка.
5
Запечено пюре с кашкавал 5
След това се добавя малко масло и всичко се разбърква добре.
6
Запечено пюре с кашкавал 6
Сместа се пресипва в йенска тавичка и повърхността се заравнява.
7
Запечено пюре с кашкавал 7
Отгоре се поръсва настърганият кашкавал и пюрето се запича във фурна за около 5 минути (колкото да се разтопи кашкавалът). Накрая се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: