Запечено пилешко филе, увито с прошуто

Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2010
Запечено пилешко филе, увито с прошуто
 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
150 г прошуто
600 г картофи
4–5 скилидки чесън
3 с. л. мазнина за печенето
2–3 стръка розмарин за украса
100 мл соев сос
4 с. л. зехтин
2 дафинови листа
1 с. л. морска сол
150 мл бяло вино
1 ч. л. смлян бахар
1 глава лук
70 мл бяло вино
2 с. л. краве масло
1 с. л. горчица
сол и бял пипер на вкус
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Продуктите за маринатата се смесват и пилешкото филе се маринова около 3 часа. Отцежда се и се увива с ивиците прошуто.
2
Пече се в намазнен тиган около 2–3 минути, като се обръща, за да се запазят месните сокове при запичането. Рулата се преместват в намазнена тавичка и се пекат на 190 градуса 10 минути.
3
Сосът се приготвя, като в тигана, в който е запичано месото, се сипва виното и ври 2–3 минути, добавят се горчицата, зеленчуковият бульон и маслото, бърка се 2–3 минути и се дръпва от огъня. Овкусява се с пипер и ако е необходимо, се посолява.
4
Картофите се сваряват, но не трябва да са разварени, и се пекат в намазнен съд заедно с розмарина и скилидките чесън за 5 минути на 220 градуса, докато станат златисти. Сервират се заедно с пилето, което се залива със соса. Украсява се със стръковете розмарин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: