Запечено картофено пюре с кисело зеле

Интересна и много вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г картофи
300 г кисело зеле
4 яйца
2 стръка мащерка
1 ч. л. дижонска горчица
100 г кашкавал (овчи)
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Запечено картофено пюре с кисело зеле
Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода. Обелват се и се намачкват на пюре, докато са още топли, след което се охлаждат.
2
Запечено картофено пюре с кисело зеле 2
Киселото зеле се нарязва натънко и се запържва в олиото, заедно с мащерката, докато течността се изпари.
3
Запечено картофено пюре с кисело зеле 3
Охлажда се и се смесва с настъргания кашкавал, охладените картофи, горчицата, жълтъците, сол и черен пипер на вкус.
4
Запечено картофено пюре с кисело зеле 4
Добавят се и разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно.
5
Запечено картофено пюре с кисело зеле 5
Сместа се изсипва в намазан с олио и поръсен с галета керамичен съд и се пече 30 минути в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2018
Аз също добавих един стрък праз, след като прочетох коментарите. Замених кашкавала с микс от пушена гауда и чедър. Много вкусно се получи, но ми беше малко сухо. Най вероятно картофите ми са били по-стари и богати на нишесте. Извинявам се за грозната снимка, но забравих да снимам преди да сервирам.
4.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2015
Страхотна рецепта.Аз добавих и бялата час от един стрък праз преди да задуша зелето.Много се хареса в къщи.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Много вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Много вкусно се получи. Като плънка добавих стрък праз и 2бр. кренвирши по средата.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2015
Страхотна комбинация, напомня ми на детството, прабаба ми правеше подобна гозба :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: