Запеченка в керемидка

Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 25.02.2014
Запеченка в керемидка
 
Необходими продукти:
70 г масло
500 г сварени картофи
100 г варена шунка
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
150 мл сметана
100 г кашкавал
5 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запеченка в керемидка
Намажете дъното на керемидката с масло.

2
Запеченка в керемидка 2
Сварените картофи нарежете на кубчета. Лукът и чесънът нарежете на ситно, а беконът нарежете на кубченца. Посолете, прибавете черния пипер и разбъркайте съставките.
3
Запеченка в керемидка 3
Така смесените съставки залейте със сметаната.
4
Запеченка в керемидка 4
Най-отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
5
Запеченка в керемидка 5
Сложете във фурната и запечете за около 30 минути на 250 градуса. Ястието поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте топло. Топлото ястие ще активира ароматното масло в магданоза и запеченката ще започне да ухае апетитно.
Това е рецептата на запеченката, която сервират масова в българските пицарии и е една от най-поръчваните в менютата им.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2014
Получи се страхотно!
1.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Страхотно се получи! Благодаря за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: