Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 09.06.2008
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 щипка естрагон
1 с. л. олио
1 стрък зелен лук
4 яйца
30-40 г краве масло
100-150 г кашкавал
200-250 гъби
1/4 ч. л. сол
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка
Яйцата се смилат в блендер с млякото, магданоза и копъра.
2
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 2
Брашното се прибавя постепенно.
3
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 3
Посолява се и от получената смес се изпичат палачинки.
4
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 4
Лукът се нарязва наситно и се запържва на силен огън заедно с нарязаните на филии гъби.
5
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 5
Подправя се с естрагон, сол и черен пипер.
6
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 6
Поръсва се с настърган кашкавал.
7
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 7
Палачинките се слагат в намаслени купички, така че да се получи кладенче.
8
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 8

Пълнят се с готовата смес и отгоре се счупва по едно яйце, което се поръсва с червен пипер.


9
Запечени яйца с гъби в ароматна палачинка 9
Пекат се във фурна на горен реотан на 200-220 градуса, докато се забули яйцето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: