Запечени пролетни рулца с дип* от сирена

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2010
Запечени пролетни рулца с дип* от сирена
 
Необходими продукти:
16 оризови кори (или 4 точени кори за баница)
2 червени чушки
2 зелени чушки
16 слайса сирене за тост
8 стръка пресен лук
1 яйце
1 с. л. трюфелово олио
16 листа босилек
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
100 г топено сирене
100 г сирене „Ементал”
50 мл сметана
30 мл бяло вино
1 щипка естрагон
бял пипер на вкус
1 червена маруля
листа от 2 цикории
1/2 кутийка кълнове по избор
3 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчуците се режат на ленти и се сотират за 2–3 минути, след което се овкусяват с олиото и се разбъркват добре.
2
Корите се режат на квадрати (оризовите имат такава форма) и в единия ъгъл на квадратите се поставя по 1–2 с. л. от зеленчуковата смес, листо босилек и 1 филийка от сиренето за тост.
3
Завиват се внимателно рула, двата им края се подгъват и рулата се стягат. Мажат се с разбитото яйце, за да се залепят добре.
4
Дипът се приготвя, като на водна баня се разтопяват всички предварително смесени продукти, като се бърка непрекъснато до получаване на хомогенен гъст сос.
5
Рулцата се пържат на маслена баня под капак в предварително загрято олио до златист цвят и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.


Съвети:
Рулцата може да се приготвят и като се пекат в умерена фурна до златист цвят на корите (около 7 минути при 190 градуса).


* Дип – гъста смес от различни видове сирена, наподобяваща сос.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: