Запечени картофи със сирене и риган

Красиви и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни картофи (не дребни)
100 г краве сирене
100 мл студено пресован зехтин
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 ч. л. риган
сол и пипер меланж на вкус

Бон Апети препоръчва:
BILLA България успешно развива проекта си „Градините на BILLA“, в рамките на който веригата осъществява ползотворно партньорство с над 30 внимателно селектирани родни производители. Така клиентите на BILLA могат да избират между богато разнообразие от вкусни и качествени плодове и зеленчуци с гарантиран български произход, отгледани екосъобразно и с грижа за здравето в над 150 зеленчукови градини, оранжерии и лозя в цялата страна. Отличното качество и вкус на родните плодове и зеленчуци се дължи не само на внимателно подбраните сортове и семена, но и на специалните грижи, полагани за тях както от земеделските производители, така и от експертите на BILLA. От тази година грижата за качеството на продукцията, както и отговорността за здравето на потребителите става още по-голяма, благодарение на новата програма на BILLA за намаляване нивата на пестицидите, с които се третират плодовете и зеленчуците. Инициативата включва двустепенен независим контрол на качеството в рамките на цялостния процес – от подбора на семената, през засаждането и отглеждането, до транспорта и излагането на стоката на рафтовете в магазините. Така в родните плодове и зеленчуци с марка BILLA градини, вече ще бъдат гарантирани нива на пестициди в пъти по-ниски от максимално допустимите норми в България. Повече за програмата и кампанията може да прочетете на www.billa.bg

Виж повече
 

Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи със сирене и риган
Картофите се измиват добре и се режат на тънки шайби с помощта на ренде, тип „Мандолина“.
2
Запечени картофи със сирене и риган 2
Бланшират се за кратко във вряща подсолена вода. Изваждат се.
3
Запечени картофи със сирене и риган 3
Зърната пипер меланж се счукват в хаванче. Прехвърлят се в купа, прибавят се сол на вкус и половината зехтин.
4
Запечени картофи със сирене и риган 4
Картофите се овкусяват със сместа.
5
Запечени картофи със сирене и риган 5
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с ригана, лимоновия сок, сол, пипер меланж и останалия зехтин.
6
Запечени картофи със сирене и риган 6
Шайбите картофи се подреждат в тава прави плътно една до друга и се заливат със сместа. Тавата се покрива с фолио и се слага в загрята на 180 градуса фурна.
7
Запечени картофи със сирене и риган 7
Картофите се пекат 50 минути. Фолиото се маха, поръсват се с натрошеното сирене и се допичат на 220 градуса до златисто – за десетина минути.
8
Запечени картофи със сирене и риган 8
Преди поднасяне се гарнират с наситнен пресен лук и по желание се поливат с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: