Запечени картофи със сирене и риган

Красиви и вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г пресни картофи (не дребни)
100 г краве сирене
100 мл студено пресован зехтин
2 стръка пресен лук
1 скилидка чесън
1/2 лимон
1 ч. л. риган
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи със сирене и риган
Картофите се измиват добре и се режат на тънки шайби с помощта на ренде, тип „Мандолина“.
2
Запечени картофи със сирене и риган 2
Бланшират се за кратко във вряща подсолена вода. Изваждат се.
3
Запечени картофи със сирене и риган 3
Зърната пипер меланж се счукват в хаванче. Прехвърлят се в купа, прибавят се сол на вкус и половината зехтин.
4
Запечени картофи със сирене и риган 4
Картофите се овкусяват със сместа.
5
Запечени картофи със сирене и риган 5
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с ригана, лимоновия сок, сол, пипер меланж и останалия зехтин.
6
Запечени картофи със сирене и риган 6
Шайбите картофи се подреждат в тава прави плътно една до друга и се заливат със сместа. Тавата се покрива с фолио и се слага в загрята на 180 градуса фурна.
7
Запечени картофи със сирене и риган 7
Картофите се пекат 50 минути. Фолиото се маха, поръсват се с натрошеното сирене и се допичат на 220 градуса до златисто – за десетина минути.
8
Запечени картофи със сирене и риган 8
Преди поднасяне се гарнират с наситнен пресен лук и по желание се поливат с малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: