Запечени картофи с коприва

Модерна българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Запечени картофи с коприва
 
Необходими продукти:
500 г коприва
500 г пресни картофи
50-100 г сирене
4 яйца
1 домат
1 стрък чесън
1 стрък лук
6 с. л. олио
1 с. л. джинджифил
2 с. л. зехтин
1-2 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. куркума
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с коприва
Картофите се измиват, подсушават се, овкусяват се със зехтин и сол и се запичат във фурна.
2
Запечени картофи с коприва  2
Копривата се слага в купа и се попарва с вряла вода. Изцежда се и се нарязва наситно.
3
Запечени картофи с коприва  3
Лукът и чесънът се нарязват, джинджифилът се настъргва и се запържват в сгорещеното олио. Добавят се нарязаните надребно домати.
4
Запечени картофи с коприва  4
Подправя се с куркумата, кърито, червения пипер и солта. Налива се малко вряла вода, прибавя се копривата и се вари около 15 минути.
5
Запечени картофи с коприва  5
Копривата се сипва при изпечените картофи. Правят се малки кратерчета, в които се чупят яйцата. Ястието се поръсва с настърганото сирене и червен пипер на вкус и се изпича във фурна на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: