Запечени кълки с пюре от коприва

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 пилешки копанчета
250 мл бира
5-6 връхчета розмарин
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. сок от лайм или лимон
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. гранулиран чесън
1-2 щипки червен пипер
1-2 щипки риган
1 щипка естрагон
200-250 г коприва
30 г масло
150-200 мл готварска сметана
3 стръка пресен лук
4 ч. л. брашно
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечени кълки с пюре от коприва
В дълбока купа се смесват наситнен розмарин, гранулиран чесън, риган, естрагон, червен пипер и сол.
2
Запечени кълки с пюре от коприва 2
Ароматната смес се залива с лимонов сок и зехтин.
3
Запечени кълки с пюре от коприва 3
Пилешките копанчета се слагат в купата и хубаво се натриват с подправките.
4
Запечени кълки с пюре от коприва 4
Бирата се налива в тава, отгоре се поставя решетка и върху нея се нареждат пилешките копанчета. Пекат се около 20-30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
5
Запечени кълки с пюре от коприва 5
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 1 минута в предварително загрятото масло.
6
Запечени кълки с пюре от коприва 6
Запърженият лук се поръсва с брашното, разбърква се, оттегля се от котлона и се залива със сметаната.
7
Запечени кълки с пюре от коприва 7
Сместа се разбърква и се връща на котлона. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус.
8
Запечени кълки с пюре от коприва 8
Копривата се отцежда от водата и се нарязва наситно. Добавя се към сметаната и хубаво се разбърква.
9
Запечени кълки с пюре от коприва 9
Пилешките копанчета се гарнират с пюрето от коприва и по желание се поръсват с настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: