Запечени домати с моцарела и тиквички

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Запечени домати с моцарела и тиквички
 
Необходими продукти:
200 г моцарела
4 домата
1-2 тиквички
7-8 стръка копър
3-4 стръка магданоз
4-5 листа босилек
6-7 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Запечени домати с моцарела и тиквички
Доматите се нарязват на четвъртини, почистват се от семето и се подреждат върху решетка в тава за печене. Посоляват се, поръсват се с малко зехтин и се пекат на слаба фурна, за да се изсушат.
2
Запечени домати с моцарела и тиквички 2
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки филийки. Овкусяват се в марината от зехтин, копър, магданоз и сол и се изпичат на скара.
3
Запечени домати с моцарела и тиквички 3
Сиренето „Моцарела” се нарязва на малки парчета и се овалва в смес от балсамов оцет, зехтин, сол и нарязани листа босилек.
4
Запечени домати с моцарела и тиквички 4
Във всяка доматена „лодка” се поставя парче мариновано сирене. „Лодките“ се увиват във филийки тиквичка, подреждат се в подходяща чиния и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: