Запечен качамак със сирена

Любопитно предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г царевичен грис за качамак
200 г сирене „Рикота“
125 г биволска „Моцарела“
100 г сирене „Пармезан“
50 г краве масло (+ за намазване)
250 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

за соса:
400 г пасирани домати (от консерва)
20 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен качамак със сирена
В дълбок съд се загряват 700 мл вода, заедно с млякото, маслото, сол и черен пипер.
2
Запечен качамак със сирена 2
Когато сместа кипне, се добавя царевичният грис.
3
Запечен качамак със сирена 3
Бърка се енергично, за да не се получат бучки. Когато сместа стане с консистенция на гъста каша, съдът се дърпа от котлона.
4
Запечен качамак със сирена 4
Прибавят се рикотата и накъсаната моцарела, както и половината от настъргания пармезан.
5
Запечен качамак със сирена 5
Сместа се изсипва в намазана с масло тава. Поръсва се с останалия настърган пармезан и се пече около 15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
6
Запечен качамак със сирена 6
Чесънът за соса се накълцва и се запържва в зехтина за десетина секунди.
7
Запечен качамак със сирена 7
Наливат се доматите, овкусява се със сол и захар и се готви 10 минути на умерен огън.
8
Запечен качамак със сирена 8
Готовият качамак се изважда от фурната, охлажда се, нарязва се и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: