Зампоне с леща

Богато основно с пълнени свински крачета
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински крачета
300 г смляно месо от свинска плешка
30 г сушени манатарки
6 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1 яйце
2 филии хляб
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за печенето:
1 л телешки бульон
250 мл червено вино
2 моркова
1 малка глава лук
4 зърна бахар
2 дафинови листа
сол и черен пипер

за гарниране:
200 г кафява леща
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
трюфелово олио


Начин на приготвяне:
1
Зампоне с леща
Манатарките се накисват в топла вода за 10 минути, отцеждат се и се накълцват.
2
Зампоне с леща 2
Хлябът се смила на трохи.
3
Зампоне с леща 3
Лукът, чесънът, магданозът и мащерката се наситняват.
4
Зампоне с леща 4
Мляното месо се омесва с лука, манатарките, чесъна, мащерката, трохите, яйцето, магданоза, зехтина, сол и черен пипер.
5
Зампоне с леща 5
Крачетата се обезкостяват добре, пълнят се със сместа и се завързват.
6
Зампоне с леща 6
Кокалите се слагат в тава, отгоре се поставят пълнените крачета, прибавят се нарязаните наедро моркови и лук, бахарът, дафиновите листа, сол и черен пипер. Наливат се виното и бульонът.
7
Зампоне с леща 7
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече на 140 градуса с вентилатор за 4–5 часа.
8
Зампоне с леща 8
Лещата се сварява с чесъна и мащерката, след което се отцежда. В съда с лещата се налива малко от бульона на крачетата и се готви още 5 минути.
9
Зампоне с леща 9
Крачетата се нарязват на шайби и се сервират върху лещата. Всяка порция се полива с малко трюфелово олио и по желание – с гремолата.



Съвет:
Гремолата се приготвя от наситнени чесън, магданоз и настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2017
Обрах овациите, много се хареса. Аз честно казано пропуснах лещата, но и така се изяде. Обезкостяването определено си е трудно, но си заслужава човек да се пробва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: