Заквасена супа "Журек"

Гост: Славомир Качмарек, Полша
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2009
Заквасена супа
 
Необходими продукти:
1 с. л. зеленчукова подправка
1 с. л. майорана
черен пипер на вкус
3-4 сварени яйца за гарнитура
1 л вода
6 скилидки чесън
6 с. л. ръжено брашно
2 бр. подвавелска наденица (250 г)
200 г колбас "Краков" (деликатесен шпеков салам)
200 г варенопушена шунка
100 г студенопушен бекон
100 г пушени гърди
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
4-5 зърна хвойна


Начин на приготвяне:
1
Заквасена супа
Брашното за закваската се накисва в 1 л вода заедно с 6 стрити скилидки чесън и се оставя да ферментира 5 дни преди приготвянето на ястието.
2
Заквасена супа
Пушените гърди и студенопушеният бекон се нарязват наситно и се запържват.
3
Заквасена супа
Добавя се нарязаният наситно лук и се разбърква.
4
Заквасена супа
Подвавелската наденица, варенопушената шунка и шпековият салам се нарязват и се задушават под капак със запържения бекон.
5
Заквасена супа
Чесънът се намачква и се слага в тенджерата.
6
Заквасена супа
Сипва се вода и се поръсва с черен пипер, 1 с. л. майорана, зеленчукова подправка и 4-5 зрънца хвойна.
7
Заквасена супа
Предварително приготвената закваска се изсипва в супата, разбърква се и се оставя да ври няколко минути. Сварените яйца се обелват, разрязват се на половини, слагат се на дъното на купичка и се заливат със супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: