Закуската на Попай

Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2005
Закуската на Попай
 
Необходими продукти:
1 пакет бутертесто
200-300 г замразен спанак
200 г извара
100-150 г сирене
100-150 г кашкавал
1 домат
1 скилидка чесън
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Закуската на Попай
Скилидката чесън се запържва в предварително загрятото олио. Когато порозовее, се изважда и в същата мазнина се слага спанакът. Пържи се кратко, като се разбърква. Посолява се.
2
Закуската на Попай 2
От бутертестото се изрязват квадрати със страна 20 см и се нареждат в намаслена тава. В средата с лъжица се оформя кратерче и се слага по една пълна супена лъжица от изварата. Отгоре се поставят по една супена лъжица спанак (леко се натиска) и тънко колелце домат.
3
Закуската на Попай 3
Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал. Пече се 15-20 минути в предварително нагрята до температура 200-220 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: