Закуска с елда и сирене

Рецепта за деца над 7-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
50 г обезсолено сирене
1/2 к. ч. елда
1/2 ч. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Закуска с елда и сирене
Елдата се сипва в тенджера и се залива с две части вода (1 к. ч.). Вари се около 10-15 минути.
2
Закуска с елда и сирене 2
При варенето елдата набъбва, като поема цялата течност. Когато е готова, се оставя да се задуши под капак около 10 минути.
3
Закуска с елда и сирене 3
Към сварената елда се добавят сиренето и маслото и всичко се намачка добре.
4
Закуска с елда и сирене 4
Любопитно: Елдата съдържа голямо количество фолиева киселина, желязо, белтъци и аминокиселини и е добър заместител на месото.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2022
Това ми е една от любимите закуски!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2016
Много приятна на вкус каша се получи! Напомня на попара :) Използвах масло гхи и обикновено краве сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: