Захаросани спирали

Популярните в Аржентина спирали се приготвят лесно, но изискват време и търпение
Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
250 мл хладка вода
2 1/2 с. л. пудра захар
1 с. л. разтопен маргарин
1 пакетче мая (25 г от кубче мая)

за масления пълнеж:
200 г краве масло
100 г брашно

за глазурата:
1 жълтък
2 к. ч. захар
1 к. ч. вода
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Захаросани спирали
Маята се разтваря в 250 мл хладка вода (35-36 градуса). Оставя се да втаса за 15 минути, като за да се ускори втасването, се прибавя 1 ч. л. пудра захар.
2
Захаросани спирали 2

Брашното се пресява 2 пъти, в средата му се оформя кладенче, в него се налива маята и се бърка. Добавят се разтопеното масло и 2 с. л. пудра захар и продължава да се разбърква.


3
Захаросани спирали 3
Меси се върху набрашнен плот 2-3 минути, за да стане меко тесто. Оставя се да почине покрито 15 минути, след което се разточва върху набрашнен плот на правоъгълен лист с дебелина 1/2 пръст.
4
Захаросани спирали 4
Пресятото брашно се смесва с маргарина, като се мачка с вилица, така че да стане на трохи. След това се омесва с ръце и се нанася върху едната половина на тестения лист.
5
Захаросани спирали 5
Тестото се прегъва на две, краищата се затварят и се прегъва на още две. Оставя се да стегне в хладилник за 30 минути, след което се разточва на тънък лист върху поръсен с пудра захар плот.
6
Захаросани спирали 6
От тестото се изрязват ленти с ширина 2 см и се навиват на спирали. Спиралите се нареждат в намазнена и набрашнена тава и се оставят да втасат за 20 минути. Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна около 15 минути.
7
Захаросани спирали 7
Захарта и водата се кипват в тенджера. Спиралите се изваждат от фурната, намазват се с приготвения захарен сироп, след това се намазват с разбит жълтък, поръсват се с пудра захар и се пекат още 5 минути (докато се зачервят).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: