Заешко в гювеч

Крехко месо в бекон и зеленчуци за гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2011
Заешко в гювеч
 
Необходими продукти:
1 заек
300 г бекон
20 г краве масло
20 мл олио
2 ч. ч. бяло вино
2 стръка розмарин
черен пипер на зъран на вкус
сол и черен пипер на вкус

за пастата:
130 г краве масло
50 мл соев сос
4 стръка мащерка
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус

за зеленчуците:
4 моркова
200 г перлени лукчета (от консерва)
200 г праз лук
2 корена пащърнак
200 г картофи
1 глава целина
1 глава чесън


Начин на приготвяне:
1
Заешко в гювеч

Заекът се овкусява със сол и черен пипер и се запържва в сгорещените олио и масло от всички страни, докато хване апетитна кафява коричка. Изважда се от съда.


2
Заешко в гювеч 2

В купа се смесват продуктите за пастата, като маслото трябва да е размекнато на стайна температура, и се разбива до получаване на кремообразна смес.


3
Заешко в гювеч 3

На дъното на глинен съд се слага половината от бекона, който леко е запържен на остатъчната температура.


4
Заешко в гювеч 4

Добавят се зеленчуците, нарязани наедро, а главата чесън – на две. Сипва се водата от перлените лукчета, клонките розмарин и, зърна черен пипер и се посолява.


5
Заешко в гювеч 5

Отгоре се слага заекът, намазва се с пастата и се покрива с останалия бекон.


6
Заешко в гювеч 6

Налива се виното, съдът се захлупва и ястието се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 2 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2021
Комбинацията вода от перлени лукчета + вино подкисели ястието прекалено. Следващият път ще пропусна водата от консервата.
3.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2015
Прекрасна рецепта - правя я вече 3 ти път.
2.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2014
Рецептата е страхотна, а това, че е със сезонни заленчуци, които се намират пресни точно сега е чудесно.
1.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2014
Стана много вкусно, благодаря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: