Заешко руло по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.02.2003
Заешко руло по ловджийски
 
Необходими продукти:
1 заек (2 1/2 кг)
200-250 г бекон
сол и черен пипер на вкус
30 г краве масло
1 ч. л. мед
сок от 1 лимон
1 ч. л. горчица
2 моркова
100 г целина
4 скилидки чесън
200 г гъби
200 г попарен арпаджик
1 връзка магданоз
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
2 с. л. доматен сос
100 мл червено вино


Начин на приготвяне:
1
Заешко руло по ловджийски
Сокът от лимон, медът и горчицата се смесват и се разбъркват добре. Заекът се обезкостява, месото се разстила, намазва се с маринатата и се оставя да престои няколко часа.
2
Заешко руло по ловджийски 2
След това в средата на месото се поставя нарязаният на тънки филийки бекон, завива се руло и се стяга с канап. Поръсва се със сол и черен пипер и се запържва до златисто в тиган с предварително разтопеното масло.

3
Заешко руло по ловджийски 3
Зеленчуците за соса се нарязват на ивички и се запържват в мазнината, в която е пържен заекът. След това се прибавят брашното, червеният пипер и доматеният сос и се разбърква.
4
Заешко руло по ловджийски 4
Наливат се около 100 мл вода и червеното вино, слага се арпаджикът и се кипва. Преди да се свали от огъня, се поръсва с нарязания магданоз. Заешкото руло и зеленчуците се прехвърлят в тава и се пекат около 1 1/2 часа на умерена фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: