Заешко филе с ябълки на грил

Гости: Анна Мария Барбиери и Джесика Лупели
Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2005
Заешко филе с ябълки на грил
 
Необходими продукти:
250 г заешко филе
1 ябълка
1 тиквичка
1 морков
1/2 глава лук (30 г)
1 скилидка чесън
1 клонка розмарин
4-5 с. л. бяло вино
4 с. л. зехтин
1 ч. л. балсамов оцет


Начин на приготвяне:
1
Заешко филе с ябълки на грил
В тиган се загрява зехтин и се запържват нарязаният наситно лук, скилидката чесън (цяла) и розмаринът.
2
Заешко филе с ябълки на грил 2
Добавя се нарязаното на лентички с дебелина около един пръст заешко филе и се пържи, докато побелее. Налива се бялото вино, поръсва се със сол и се разбърква.
3
Заешко филе с ябълки на грил 3
Тиквичката и морковът се нарязват на много ситни кубчета и се запържват за кратко в зехтин. Ябълките се нарязват на тънки кръгчета, почистват се от семките и се запичат на грил тиган.
4
Заешко филе с ябълки на грил 4
Сервира се, като върху канапе от ябълки се поставя заешко филе, отгоре се сипват запържени зеленчуци и се поръсва с балсамов оцет.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: