Заешко бутче с полента и сотирани горски гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Заешко бутче с полента и сотирани горски гъби
 
Необходими продукти:
4 заешки бутчета (1,2 кг)
400 мл червено вино
2–3 дафинови листа
100 г краве масло
2 стръка розмарин
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
400 мл прясно мляко
200 г суха полента
50 г краве масло
1 стрък мащерка
сол на вкус
200 г „Пачи крак”
200 г манатарки
100 мл зехтин
70 г краве масло
2 скилидки чесън
1 стрък розмарин


Начин на приготвяне:
1
В тава се поставят заешките бутчета, добавят се червеното вино, дафиновите листа, маслото, стръковете розмарин, черният пипер и солта и се задушава под фолио 1,40–2 часа в предварително загрята до 220 градуса фурна.

2
Кипва се прясното мляко за качамака, прибавя се сухата полента и се бърка на огъня, докато се сгъсти.
3
Отстранява се от огъня и се слагат маслото и листенцата мащерка. Сипва се в подходяща тава и след това се изрязват парчета с произволна форма.

4
По-големите гъби се нарязват, а малките се оставят цели и се запържват в сгорещения зехтин до златисто. След това се добавят бульонът от задушените заешки бутчета, небелените скилидки чесън и стръкът розмарин и се оставя да поврят 5–7 минути до сгъстяване на соса. Накрая се слага твърдото масло, което допълнително стяга соса.

5
Сервира се, като в чиния се прави канапе от качамака, отгоре се поставя заешко бутче и се покапва със сотето от гъби.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


254 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: