Заек в тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2005
Заек в тиква
 
Необходими продукти:
1 заек
1 бяла горенска тиква (2-3 кг)
250 г балучка (арпаджик)
200 г бекон
4 моркова
2 глави чесън
1 глава червен кромид лук
1 стрък праз лук
1/2 буркан стрелизирани домати
300 мл червен вино
1 щипка копърово семе
1 щипка чубрица
1 щипка босилек
1 щипка кимион
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Заек в тиква
Заекът се нарязва на порционни парчета и се запържва до златисто в сгорещена мазнина.
2
Заек в тиква 2
Празът се нарязва на колелца, морковите – на малки кубчета, а беконът – наситно. Изпържените парчета месо се шпиковат с чесън и моркови.
3
Заек в тиква 3
Тиквата се почиства, като първо се отрязва отгоре, за да се получи капаче. Издълбава се и отвътре се намазва с черен пипер и сол.
4
Заек в тиква 4
Шпикованият заек, нарязаният наедро лук, празът, беконът, предварително пасираните домати, виното, балучката и останалият чесън се поставят в тенджера.
5
Заек в тиква 5
Прибавят се подправките и се оставя да къкри на тих огън около 45 минути. След това се прехвърля в тиквата и се пече 45-60 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: